Het bedrijf werd meer dan 80 jaar geleden opgericht, in 1926 door een jonge vrouw, Maria Gottifredi, een door een vrouw gecreëerd bedrijf was slechts de eerste van vele meer pionierende evenementen die de geschiedenis van Gottifredi Maffioli typeren. Na een paar jaar vervoegde Ettore Luigi Maffioli zijn vrouw Maria Gottifredi in het management van het bedrijf: vanaf dat moment werd het bedrijf Gottifredi Maffioli. Het bedrijf, geboren als een leverancier van componenten (kleine touwen en banden in natuurlijke vezels) voor de textielindustrie, is nu ook een referentiepunt voor de watersport.

De nieuwsgierigheid van het ontwikkelen van nieuwe oplossingen gaf Gottifredi Maffioli de kans om direct na de Tweede Wereldoorlog te gaan werken met Nylon, een zeer innovatief materiaal voor die periode. Dankzij de sterke samenwerking met Rhodiatoce, leider in die jaren voor de productie van Nylon, kreeg Gottifredi Maffioli de kans om nieuwe markten te benaderen, bijvoorbeeld in die periode produceerde het bedrijf, eerst in de wereld, een visnet gemaakt met Nylon.

Deze revolutionaire synthetische vezel speelde een zeer belangrijke rol in de geschiedenis van Gottifredi Maffioli: in 1954 ontwikkelde het bedrijf het eerste klimtouw van nylon. Deze innovatieve lijnen werden gebruikt door de Italiaanse expeditie die de K2 veroverde. Sindsdien verschijnt de massieve omtrek van de K2 in het Gottifredi Maffioli-logo om het succes van die gedenkwaardige expeditie te vieren.

Uniek aan merk.

Het bestaan van Gottifredi Maffioli vertegenwoordigt een geschiedenis van uitdagingen en nieuwe ideeën. Dankzij de voortdurende innovatie en de vele gewonnen uitdagingen, is Gottifredi Maffioli door de jaren heen een referentiepunt geworden voor verschillende markten.

De oneindige nieuwsgierigheid en de bekwaamheid om nieuw materiaal om te zetten in innovatieve producten zijn de sleutelfactoren van de wereld van Gottifredi Maffioli. Een andere stap in de innovatie kwam in het begin van de jaren tachtig, dankzij de eerste pionierende tests met Kevlar, de innovatieve vezel van DuPont, werd Gottifredi Maffioli geselecteerd als leverancier voor het lopende want voor Azzurra, het eerste Italiaanse team dat de America's Cup uitdaagt. Dit was de eerste stap in de zeilwereld, nu de referentiemarkt van het Italiaanse bedrijf, en het begin van een nog steeds aanhoudend avontuur. Tegenwoordig is Gottifredi Maffioli, een marktleider in zeilwedstrijden.

De passie voor onderzoek en de sterke focus op innovatie samen met de nauwe samenwerking met zowel klanten als leveranciers maken Gottifredi Maffioli de ideale partner om nieuwe en innovatieve producten te ontwikkelen. Kevlar, Dyneema, PBO behoren tot de innovatieve vezels die Gottifredi Maffioli heeft geïntroduceerd in de race-zeilmarkt.

Gottifredi Maffioli en On Deck

Vertegenwoordigd bij On Deck sinds: 1998

Meer informatie
Bekijk het volledige Gottifredi Maffioli-assortiment. Neem voor extra informatie of de technische toepassing van de producten contact op via 071-3313366 of allhands@on-deck.nl. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

 

Producten van Gottifredi Maffioli

Producten 1-10 van 237

Page
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Adviesprijs incl. btw € 4,20
  2. Adviesprijs incl. btw € 5,80
  3. Adviesprijs incl. btw € 7,70
  4. Adviesprijs incl. btw € 2,90
  5. Adviesprijs incl. btw € 2,20
  6. Adviesprijs incl. btw € 3,30
  7. Adviesprijs incl. btw € 4,70
  8. Adviesprijs incl. btw € 6,20
  9. Adviesprijs incl. btw € 16,25
  10. Adviesprijs incl. btw € 16,25

Producten 1-10 van 237

Page
per pagina
Van hoog naar laag sorteren