Yachticon

Yachticon is in 1982 opgericht door Astrid Nagel. Het eerste product van het bedrijf was Aqua Clean voor het conserveren van drinkwater. Het kwam voort uit het idee van Herbert Nagel (die al zijn hele leven snoep en andere lekkernijen importeerde) om een vloeibaar product te produceren dat niet als poeder samen klontert of niet zo duur is als pillen. Poeder en pillen waren toen al op de markt. Een opstart kwam van de buurman, Dr. Winkelmann, een voedingschemicus, die de formulering ontwikkelde en van een redacteur van de "Bild Zeitung" die zo nu en dan kleine redactionele artikelen publiceerde over waterbehoud.

De eerste productie vond vervolgens plaats in de keuken, later in de kelder van het huis. Er werden snel drie verkopers gevonden die de verkoop van het product voortdurend verhoogden. De eerste kleine stands op de Hanseboot en de bootbeurzen in Düsseldorf zorgden er onder andere voor dat het product snel bekend werd. De export was vanaf het begin een belangrijke pijler van de geschiedenis van het bedrijf.

In 1992 ging Oliver Nagel het bedrijf in na het voltooien van een succesvolle opleiding als bedrijfseconoom aan de Wirtschaftsakademie Hamburg. Hij moest kiezen tussen snoep en bootverzorging, maar de beslissende factor was toen zijn hobby: zeilen. Het kantoor was in die tijd nog steeds in het huis van zijn ouders en een leverancier van magazijndiensten verzorgde de distributie. Van de bestaande tien producten is het aantal producten voortdurend gegroeid tot meer dan 1000 producten gerelateerd aan de zorg en het onderhoud van de boot.

In 1989 is het bedrijf verplaatst naar Norderstedt Glashütte. Hier is een kantoor met een groot magazijn op een terrein van 3500m². In het begin huisvestte het pand verschillende onderhuurders die na verloop van tijd failliet gingen. Dit kwam het bedrijf goed uit in verband met de groei en benodigde ruimte.

Omdat er weer te weinig ruimte was, opende er in 2016 een nieuw hoofdkantoor in hetzelfde industriepark. Op een oppervlakte van 8600m² is er een opslagruimte van ca. 5000 m² en 1000 m² kantoorruimte.

Producten van Yachticon

Producten 1-10 van 153

Page
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Adviesprijs incl. btw € 14,00
  2. Adviesprijs incl. btw € 33,00
  3. Adviesprijs incl. btw € 26,25
  4. Adviesprijs incl. btw € 15,25
  5. Adviesprijs incl. btw € 17,25
  6. Adviesprijs incl. btw € 14,00
  7. Adviesprijs incl. btw € 16,25

Producten 1-10 van 153

Page
per pagina
Van hoog naar laag sorteren